Morgonstund...

...hade inte guld i mun i morse. Tuvas bästa tid brukar vara 06.00-09.00 men idag började hon dagen med gallskrik.

Efter ett tag lugnade hon sig och vi lade oss att vila lite. Vi sov i två timmar!!! :-)
Den arbetande Pappans kommentar: - Hoppas hon skriker hela dagen. :-)
Kan man höra en lätt avundsamhet???


Skrik

Tänk om man kunde få en endaste dag utan meningslöst skrik (då menar jag inte matskrik tex). Varför kan man tex inte bara sova om man är trött??!!


Helg

Vilken härlig helg det varit! Mycket familjemys har stått på vårt schema i vart fall.

Denna helg har den lilla Tuvan börjat med gröt. Hon verkar brås på mor vid matintaget då det inte var några som helst problem utan allt slevades in i munnen, åjo nästan allt.


Fredagskväll

Vädret håller i sig vilket gjorde en tur med båten nödvändig så här på fredagskvällen. Vi tog båten och styrde mot en kobbe där vi grillade lite.


Hoglands park

Just nu hänger vi lite i parken under tiden vi väntar på att morfar ska komma fram. Tuva är precis som mor sin intresserad av att titta på folk som går förbi. :-)


Fortsättning

Solen fortsätter skina från klarblå himmel och t-shirt märken intensifieras för varje dag. Det har verkligen varit helt underbart, det är så här sommar känns som alltså. Man lyckas nästan glömma bort det fantastiska någon gång mellan smällkallt och blasket.

I morgon kommer pappa och hälsar på. Tuva ska nog passa på att gosa en hel massa med morfar innan han åker hem igen.

Förövrigt har vi nog en supersocial unge. När jag och Tuva är ensamma hemma skriker hon för det mesta men så fort vi kommer utanför dörren så skiner hon upp och charmar med sitt leende.


Sol sol sol

Underbart väder har det varit idag, sommar faktiskt. Detta har resulterat i otroligt snygga t-shirt märken. :-)


Helg

Vi har haft en mysig helg här i söder. Det har blivit mycket sol och familjemys. I går blev det fotografering av vårt lilla underverk och när fotografen skickar följande sms:" nu har jag tittat på 200 bilder och ja er dotter är världens sötaste" så kan man misstänka att det finns någon bra bild iaf. :-)

Fotografen jobbar dessutom snabbt (ska hämta usb-minne idag) och billigt (betalning = en glass)!


Glassiären

Idag blev det premiärturen på Glassiären (gigantiska glassar). Jag tog en enda smak, dammsugare. En smak i min smak!! Den både såg ut som dammsugare och smakade detsamma, inte dammigt då utan ljuvligt.


Morgonmys

I morse vaknade jag innan Tuva. Det är första gången det hänt. Det var verkligen härligt och få ligga och dra sig!!

Sen blev det sång innan födelsedagsbarnet Sara kom på våffellunch. Nu väntar vi bara in pappan för lite fredagsmys på en onsdag.


Jobba

Idag har jag faktiskt jobbat..på Posten. Jag fördelade reklam eller rättare sagt familjen Federley fördelade reklam. Tuva hängde med som en påse på magen (nöjd och glad hela tiden, tillslut somnade hon faktiskt också) och Patrik anslöt efter sin obligatoriska löprunda.

Apropå löprundan så sprang Patrik så fort att det läckte i södra Thailand (vet man inte vart det sitter på kroppen får man kolla in Morgan Pålsson i Hipp Hipp). Jag å andra sidan har varit lite kass i magen sedan lördag så i natt när jag ammade fick jag "kasta" ifrån mig Tuva och springa till toaletten. Hann nästan fram....
Så båda föräldrarna har alltså bajat ner sig medan det lilla flickebarnet med blöja är torr och fin.......


Måndag

Nu mår jag bra och resten av familjen har inte drabbats, skönt!

Idag har vi varit på hemligheter.... fortsättning följer. :-)


Vilken pärs

Vaknade vid vår vanliga uppstigningstid nu för tiden 4.30 och mådde lite illa. Det blev bara värre och värre tills första spyan dök upp. Sen fortsatte det så. Det adderades också feber, närmare 39. Helt väck var jag på förmiddagen, kunde inte ens räkna 2 gånger 3, lite märkligt att räkna när man spyr men det var antalet tabletter som skulle intas. Jag fick ta hjälp av Patrik att räkna.

Nu är det bra igen men givetvis lite trött. Tröttheten kan vara en kombo av kräksjuka och att den lilla dottern helst inte vill sova om nätterna och vägrar somna om efter 4.30. Gäsp!!


Träning

Idag var jag nyfiken på att börja träna med Welivate och idag hade de prova-på-pass och jag gav förslaget till Sara, att vi skulle gå dit. Hon var lite tveksam och erbjöd sig istället att ta Tuva så jag kunde få träna ensam. Så fick det bli.

Jag sprang så hårt att jag uppe på toppen av Bryggareberget var tvungen att lägga mig ner för att inte svimma. Det kallar jag ett riktigt träningspass. :-)

Återstår att se om jag kan gå i morgon.


Ensamhet

Mannen är på sjön och dottern sover för natten så just nu sitter jag i soffan, tittar på "Sex and the city" säsong fem (tydligen en säsong jag missat) och njuter av ensamheten. Första gången på fyra månader, underbart!!!


Sugmärke

Om man får ett sugmärke på axeln av sin dotter under tiden hon rapas, är det då tänder på g? :-)


Tand?

Hm.. tror faktiskt jag såg en ytterst liten tand i den ytterst lilla munnen idag. Det skulle ju förklara dregelmajas beteende dvs allt ska tuggas på.

Annars så har vi lagt i båten i havet, vi har ju bara torrseglat sisådär tre-fyra år nu. Hoppas på en fin sommar nu bara.


Världen snurrar

Idag hände det, Tuvan bestämde sig för att inte ligga på magen och rullande runt! Hon har rullat flera gånger nu från mage till rygg, åt både vänster och höger. Stolt mamma! :-)


Valborg

Har haft en jättetrevlig kväll hemma hos Patriks chef med familj. Tuva var snäll och lugn så man kunde slappna av och umgås. Härligt!

Patrik påstår ju alltid att han vaknar VARJE gång som hans dotter vaknar (yeah right) men i natt tror jag inte han gör det.....


RSS 2.0