Grilldax

Vaccinationen gick jättebra, pyttelite skrik och ingen nämnvärd feber efteråt. Istället så fick man sova ända till kvart i nio innan charmtrollet vaknade. Missförstå mig inte, givetvis var det matpaus under natten men det var härligt att slippa gå upp vid sex.

Nu ikväll har vi invigt den nya grillen efter att Patrik monterat ihop den, det tog ca två timmar och slutade med att en golfklubba fick hjälpa till att få det hela "icke-vingligt". Behöver jag säga att montören var något irriterad i 1.45 utav denna tiden?


Vaccination

Vaccinationen gick jättebra, givetvis skrek hon när hon fick "hugget" men sen så tystnade hon på en gång när hon fick lite mys.

Sen gick dagen i fikats tecken. Först fika med Anna och Olivia (snart 1 år). Olivia åt avokado.... med HELA ansiktet. :-)
Sen var jag och Tuvan hemma ett par timmar innan fika nummer två med Sara.


Pigg tjej

Nackdelen med att få Tuvan att somna tidigt är ju att hon är ganska pigg rätt tidigt. I natt har vi umgåtts mellan 2.45 tills jag slocknade ca 4.30. Vi körde leken "jag tar ut nappen och blir sur". Vi körde en liten paus vid skötbordet och Tuva hann med att både kräkas på mamma samt att fontänkissa utan blöja. Härligt! :-)


Onsdag

Idag har vi haft en härlig dag, jag och Tuva. Vi har läst bok, varit och sjungit med andra barn, myst, storhandlat och lite annat. Hon var så trött att hon somnade för natten 18.30, mamma gillar!

På musiken fickt Tuva sitt första ragg! En mycket äldre kille (1 bast) kom fram och smekte henne över håret flera gånger. :-)

Idag har vi dessutom laddat upp med Alvedon för i morgon är det dags för vaccination.


Kort

Känslan från föregående inlägg blev kort, kom ju på att jag var småbarnsförälder nu för tiden......

Man kan ju undra varför man tar ut nappen för att sedan gallskrika när man tappar den. Och varför är det lättare att ta ur den än att sätta tillbaka den sen?? Hm...

En sista fundering, när slutar dem skrika?


Bra humör

Sitter här i den så vanliga amningspositionen men känner mig rätt nöjd. Har precis varit ute och tränat i ett underbart härligt väder. Två saker som gör en glad solsken och motion.

Det blir bara ett litet matstopp hemma för både mor och dotter innan vi ger oss ut igen. Härligt!


Är det sant?

Jag tror jag drömmer men är det så att lilla Tuva nu har förstått att man ska sova på nätterna eller är hon så trött efter allt skrikande?

I går natt sov hon sju timmar i sträck för att i natt följa upp med..... (trumvirvel)......... nio timmar!!!!!!!!!!!


Födelsedag 4

När man fyller 30 får man tydligen ha hur många födelsedagar som helst men det var nog tyvärr de två sista i veckan som var. Present från mamma och Micke där jag bl.a. fick ett glasfat med tillhörande glaskupa till härliga bakverk.

Sista födelsedagen firades med fina Hedda och Erika, tyvärr minus Frida, där jag nu ska gå från en sladdrig pyjamastjej till hot citymamma med nya snygga kläder!!!

Så nu väntar man väl på att fylla 40......


Tåg

Nu sitter vi i Uppsala jag och Tuva efter att ha åkt tåg halva dagen. Resan gick jättebra, det fanns ju så mycket att titta på så sömn var inte högprioriterat direkt men så länge hon är tyst så...

Urladdningen kom sen, hemma hos mormor. För trött och för hungrig men det blev tyst efter en stund. Mormor sövde barnbarnet bra och var sedan rätt mallig. :-)

Vi började resan med buss (Karlskrona-Emmaboda) och det är alltid intressant när busschauffören pratar svenska med människor som tilltalar han på engelska. På något konstigt sett verkade de förstå varandra till slut iaf.


Parkering

Det är lite tight med icke-betalparkeringar här i stan så just nu har jag parkerat låångt (med Karlskrona-mått mätt) hemifrån. Så nu är det (nästan) närmare att utföra sina ärenden utan bil än att gå och hämta den.


Helg

Efter att helgen började med att jag trodde jag skulle gå under så artade den sig riktigt bra. Igår blev det lite fotbollshäng och återseende av människor man bara ser på just fotbollen (seriepremiär). Efter det blev det mys på hemmaplan med en trött man.

Söndagen spenderades med att checka av utflyktsmålet Kristianopel som länge stått på "att besöka"-listan. Det blev en fika vid cafet som ligger typ i(!!) havet.

Trevlig helg med en del vuxenhäng för omväxlings skull.


Dötrött

Jag är så sjukt trött att jag bara vill somna in för gott. Tuva har de senaste två nätterna vaknat fem respektive fyra gånger. Så nu har Patrik tagit med henne hemifrån och jag fått sova ostört i tre timmar (det var ett bra tag sedan jag fick sova så länge på ett bräde), är som en ny människa!!!


Nattning

Patrik tog hand om nattningen idag. Jag kommer in för att fråga om jag ska ge mat då ligger far och dotter och tittar på Tom och Jerry. Så söta!!


Fredag den 13e

Så var det åter fredagen den 13e och denna gång betyder det att lilla Grynet blir tre månader. Hon växer så det knakar och lär sig nya saker hela tiden. Det vore ju konstigt om hon inte växte förresten för i natt har hon tex vaknat fem gånger!!!!! Trött? Mmmmmmmmmmmm


Födelsedag 3

Så på födelsedag 3 inträffade den egentliga födelsedagen. Så för nästan exakt på minuten för 30 år sedan föddes Malin Elisabeth Karlsson.

Dagen har varit lugn, som vilken dag som helst. Kom lite trevliga saker med posten och Tuva valde att somna om och vakna halv nio istället för sex när pappa gick till jobbet. Det uppskattades helt klart!

Så var man inte 20-någonting längre utan 30 och obrukbar....
Suck


Trött!

Japp, nu känner jag verkligen av tröttheten!!! Jag vill bara sova just nu och det lääänge. Nu sover jag i tvåtimmars pass. Men i helgen har jag haft det mycket trevligt och fått ny energi till att orka.


Födelsedag 2

I går blev det mer födelsedagsfirande då det bjöds på middag hos Federley's. Mycket trevligt och precis vad jag behövde för att tanka energidepåerna inför ytterligare dagar i soffan med världens sötaste.

Man behöver lite roligt för att känna att man faktiskt har ett liv och att det inte bara går ut på att amma, trösta skrikigt barn och byta bajsblöja.

Idag var man dock lite trött. Patrik och jag tänkte vi skulle mysa i soffan ikväll men båda (eller alla 3) slocknade vid 19.


Födelsedag 1

Är precis hemkommen från första födelsedagsfirandet. Vi har varit hos svägerskan Karin där Patriks syskon med respektive var med. Pappa, Madde och farmor fick också följa med. Mat och mys.


Glad påsk

Idag kommer pappa, Madde, farmor och farbror Göran på besök. Det ska bli niceigt. De äldre gardet ska bo på hotell men syrran får man rå om, härligt.

Igår bakade jag och Sara tårtor, det var bara det hade vi inte hann klart. Det var väldigt många moment så idag fortsätter det. Har även tänkt börja fixa med maten som vi ska ha på middagen i morgon kväll.

I kväll ska vi träffa Patriks släkt för de ville fira mig också. De är ju för söta! Så påsken ser ut att bli himla trevlig!

Glad påsk och ta det lugnt med godiset! :-)


Ljusskygga aktiviteter

Jag har tränat för första gången på..... ett bra tag. Jag kallar det träna trots att takten kanske inte ökades sista kvarten direkt...
5 min uppvärmning, sen 1 min jogg*1,30 min gång och detta gjorde jag 8 gånger.

Jag känner mig så sjukt nöjd och humöret tog ett stort språng uppåt. Så detta får jag göra fler gånger. Det blev inte sämre när en grävmaskinist gjorde tummen upp när jag flåsade förbi.


RSS 2.0