Shrek

Har ni sett Shrek-filmen där Shrek, Fiona och åsnan sitter i häst och vagn?? Ni vet där åsnan är båldryg och låter hela tiden.

Idag gjorde Tuvan de ljuden!!! Hon la tungan mellan läpparna och smackade, flera gånger till och med. Fast Tuva var ju inte båldryg utan supersöt! :-)


Bevis

I morse verkligen toksög Tuva på tummen. Här är beviset, inte den bästa bilden direkt.


Åter igen

Andra natten i rad som vi sover 4 timmar i sträck!! :-)

Dagen har varit lugn hemma hos oss. Jag har försökt packa lite för nu är det ju nära. Lite mys har vi ju hunnit med också.

Idag har jag faktiskt bett om hjälp så i morgon kommer svärmor och tvättar fönster.


Sova

Kan det vara så att fröken Federley var trött efter helgen?? Hon sov nämligen fyra och en halv timme i sträck innan nattens första matpaus. Jippi!


Söndag

Mamma har åkt hem och allt är tillbaka till det normala. I morgon är det bara Tuva och jag igen då pappan jobbar. I morgon ska vi till Anne-Lie och hjälpa henne sy gardiner. Vi gjorde en deal, jag syr och Anne-Lie gosar med Tuva.

Annars är det väl meningen att veckans aktiviteter består i att packa för på onsdag får vi nycklarna till lägenheten.


Mormor

Japp, mormor är här nu. Det innebär att det känns som jag glömt något hela tiden men det är ju lilla Tuvan som fattas, hon gosar nämligen med mormor mest hela tiden.

Bor man långt ifrån varandra så måste man ju gosa ikapp den tiden man missar så...massa gos helt enkelt.



Backe

När resten av familjen kör på gym så får väl mamman köra backträning, puh...

image description

Vi har haft strålande väder här idag och nästan, nästan 10 grader varmt så jag och flickeflarnet begav oss till Rödeby idag för en promenad. Tuvan sov medan mamman svettades. Oj så varmt och skönt det var men eftersom man är rädd om mjölkbaren så fick jackan förbli stängd.


Ingen hallonbåt

Här luktar det just nu INTE hallonbåt men tänk så glad man kan bli för lite bajs. Helt klart nya glädjeämnen i livet. :-)

Något annat man kan bli glad för är när man vaknar och den lilla människan bredvid har sina stora nyfikna ögon uppslagna och dessutom ett stort leende på läpparna.


Gym

Nu är det bara mamman kvar sen går hela familjen på gym. Pappan tränar på som bara den och håller sig till sitt matschema, han är grymt duktig.

Lill-snoffsan ligger i träning hon med, idag kom babygymmet som jag budat hem på Tradera. Men roligast just nu är nog pappan och hans grimascher. Vissa små liv flinar som bara den.


Tisdag

Idag var jag riktigt trött på morgonen så jag försökte förlänga natten och det gick. Vi slumrade fram och tillbaka ända till tio när vi var tvungna att gå upp. Vi har nämligen träffat mammorna och deras barn idag.

Inga semlor idag men goda bullar blev det.

Ps. Är det någon som vet hur man vänder sina bilder på sin iphone så man slipper luta huvudet?


Tanter

Idag var jag och Tuva och hälsade på på jobbet (ja, igen vi är där rätt ofta). Idag var det Ewa som skulle hälsas på då hon inte träffat Tuva än. Tuva gjorde succé bland tanterna, jag hade lätt kunnat lämna henne där och kommit tillbaka flera timmar senare.

Tuva visade sig från sin allra bästa sida med stora ögon som tittade sig runt omkring.

Jag har sett ett mönster; kvinnor 40-60 år som har halvstora- till stora barn men inga barnbarn blir som barn på julafton när en liten bebis dyker upp. De vill gärna låna hem Tuva ett litet tag. Det ser ut som de blir lite nostalgiska och tänker tillbaka på sin egen bebistiden, av någon konstig anledning så verkar allas bebistid vara kantad av rosa fluffiga moln.


Måndag

Måndag och pappan tillbaka på jobbet. Jag och Tuvan har en ganska hektisk vecka framför oss, känns som det är något varje dag. Det är inga jättebetungande grejer men vi har att göra.

På fredag-söndag kommer mormor och kelar med barnbarnet så mamma och pappa kan koncentrera sig lite mer på flyttning. Snart är det dags att bli stadsbor igen.


Mat

Idag har Patrik börjat med sin 8-veckor långa diet. Det blir mycket ägg, broccoli och nötkött. Vi får väl se till våren om vi känner igen honom.

Vissa andra går inte på diet utan äter mest hela tiden. Här ser vi en klassisk matkoma.


Pappa

Tuva har varit vaken ganska mycket i natt så jag var ganska trött när morgonen väl kom. Då kom Patrik med iden att han och Tuva skulle åka en sväng, så nu har jag sovit en stund. Hur skönt var inte det??!!


Möte

I går kväll var Tuvan på lite föreningsmöte och där finns det gott om tanter som slåss om att få gosa bebis. Mamma behöver inte anstränga sig alls. Här är det "Syan" som underhåller, och det verkar som att hon lyckats.


Sen sist

Vad har då hänt sedan sist?
Dagarna och veckorna går så snabbt att man knappt hinner med.

Pappa och Madde var här förra veckan och hälsade på. Det tog ett tag innan de vågade ta i underverket (hon kunde ju gå sönder) men när det väl släppt så tror jag förälskelse satte in. :-)

Tuvan har hunnit bli en månad och växt rejält, sist vägde hon 4260 gram men det känns som hon skjutit iväg på längden (den är ej mätt än).

Nu ler hon också. Hon ser ut som en finnig tonåring då hormonutslagg visat sig.

I lördags hade vi vår första barnvakt! Jag och Patrik åt frukost på Scandic medan Tuva var på promenad med Sara och Morgan. Efter det tog Patrik Tuva och jag försvann på annat håll. Det kändes hela tiden som att jag glömt något.

Lite uppdatering sedan sist.


Lösenord

Ni kanske undrar varför jag inte skrivit ett enda inlägg på två veckor, amningspsykos kanske?? Men nej det är så att jag glömt lösenordet men nu är det fixat och vi är på banan igen.


Aha

Jag kom på vad jag kunde göra när Tuva sov, duscha!!!!
Det var riktigt nice med en långdusch utan skrik. :-)


Kallt

Idag började vi dagen på banken för att höra oss för lite om lån och annat skojsigt. Efter det blev det promenad i det iskalla och underbara vädret. Karlskrona är verkligen den vackraste stad jag sett.

Promenaden ledde till jobbet där jag och Tuva blev varmt välkomna. Man blir helt klart bättre bemött när man har en liten bebis med sig. :-)

Nu har vi kommit hem och Tuva har sovit snart en och en halv timme. Kan man då inte sova känns det ganska konstigt, vad ska jag göra? Man kommer in i rollen rätt snabbt. :-)


Söt?

Så här söt kan Tuva också vara. :-)


Februari

Februari, det känns riktigt bra. Ett stort steg i rätt riktning, alltså åt den där vår- och sommarriktningen. En kort månad som iof är längre än den brukar men den går snabbt av någon konstig anledning.


RSS 2.0