SM-veckan

Idag har SM-tävlingarna från Östersund visats på vår tv här hemma. Mycket konstiga grenar det finns. Publiksporten skidorientering var nog ändå den mest spännande sporten. Man fick titta på en karta vart åkarna(?)/orienterarna(?) var någonstans och sen fick man se upploppet, intressant.


Hjärntvättad

Jag trodde inte riktigt på de där mammorna som sa att när du får barn kommer du också bli som alla andra mammor: tycka att ens barn är det finaste barnet som finns i hela världen.

Men nu vet jag, mitt barn är ju det finaste!! :-)


Lägenheten

Igår var vi och tittade på lägenheten som vi flyttar in i 1 mars. Japp, det är klappat och klart! Den var jättefin för att vara en hyres. Nya tapeter och golv 2011.

En trea blir det, mitt i stan men ändå på ett lugnt ställe. Hiss, balkong, stor innergård med lekplats och hör och häpna, ingen sopsortering!! Man kommer ju knappt ihåg hur det är att leva utan 10 olika kassar i köket där metall, papper, plast och allt annat ska sorteras.


Sova

I natt har vi verkligen fått sova, Tuvan var nog trött.


Tjuvtränar

Idag tjuvtränat jag och Tuva på att vara ensamma hemma för pappa var tvungen att jobba.

Idag ska vi titta på lägenheten vi redan bestämt att vi ska flytta till. Tjoho!


Flytt

Den 1 mars flyttar vi!!!

Vi har hittat ett par som hyr vårt hus och som i framtiden förmodligen vill köpa det också!! Sen har vi hittat en lägenhet i stan som vi tror kommer passa finfint!! Så den 1 mars bär det av. Härligt känns det.


Kändis

Vilken grej det blev, Biggest Loser Spjutsbygd. Idag var deltagarna med i tidningen och vid åtta snåret ringde radion så Patrik var med där också. För att se länk till radioframträdandet och tidningsklippet se www.biggestloserspjutsbygd.blogg.se


Biggest Loser Spjutsbygd

Idag var det invägningen för mannen i den prestigefyllda tävlingen " Biggest Loser Spjutsbygd". Det är ett gäng som ska gå ner i vikt, den som gått ner mest i vikt till midsommar procentuella sätt vinner. Det kostar 200 kr och gå med, så det är mycket pengar på spel.

Min lilla snutt gick in som "heaviest" i tävlingen på sina 125 pannor. Det var till och med så att lokaltidningen var på plats och gjorde reportage så på måndag kanske man får se denna läckra skara bara iförda kalsongerna på första sidan...


Natten

Ett helt nytt element har smugit sig in i mitt liv, natten. Den har jag liksom aldrig upplevt i vaket tillstånd. :-)

Inför morgondagen har jag nog en plan, där mormor får agera en stund medan jag kan få sova lite. Tror inte hon är så svårövertalad nämligen.

Idag när hon kom kunde man tro att hon skulle stanna i veckor framöver men hon påstår att så inte är fallet.


Mormor

Som sagt i morgon kommer Tuvas mormor och hälsar på. Fick ett mms av henne nyss och detta är vad hon har hittat på idag.

Detta ska alltså få plats i vår frys....som redan nu är full. :-)


Sömn!!

Idag är en bra dag rent sömnmässigt. Tjoho! Tuva somnade 00.30 i går kväll och vaknade 05.30 för att sedan bli matad och somna om till 10!

Efter det har hon varit superlugn. Det var väl tant Anne-Lies förtjänst kanske. Hon blev helt kär och ville tom byta blöja. :-)

I morgon kommer nästa Annelie på besök, nämligen mormor!!!!


Vagnen

När vi var och beställde vagn för väldigt länge sedan tyckte jag det var väldigt töntigt att det stod ett par utanför och provade att få in vagnen i bilen. Köp ny bil om den inte går in tänkte jag.

Nu har det kommit tillbaka och bitit mig! När vi skulle på premiärturen i går gick vagnen inte ut genom huvudentrén!! Ska jag köpa nytt hus nu eller?! :-)

Den går dock ut genom andra ingången som tur är.


Skrik

Dygn fyra av Tuvas liv går nog inte till historien som det tystaste och lugnaste. Det började iof bra då hon sov hela morgonen kändes det som men det, det är ju bara halva dagen. Eller hur?

Så efter idag kan vi konstatera: Sigge och pappa tycker verkligen inte om skrik. Kan känna att det kanske kan vara tidigt med det ställningstagandet. :-)

Vi har ju premiäråkt Royce Roycen också som Tuva fick av mormor och morfar. Den kommer bli hur bra som helst!!

Nu hoppas jag snart att mjölkfabriken kan stänga ner och återgå till sömnläge.


Mannen

Måste bara få göra ett sådant där töntigt kärleksinlägg!

Det är ju så att jag får tillbringa min tid med den bästa människa jag träffat. Han är verkligen den där toppenmannen man drömmer om: rolig, omtänksam så man ibland undrar om det står riktigt rätt till, full av kärlek och fina ord.

Han är min klippa som denna helg har visat sig vara ännu större än Mount Everest. Jag hoppas att hans snarkningar tyder på att han äntligen kan slappna av en smula. Söta drömmar min älskade man!


Medan jag sov

Under natten måste den hjälpsamma plastikkirurgen gått sin rond. Han såg nog lökarna och tänkte: - Så där slappa och sladdriga bröst kan ju inte en 29-åring ligga inne med. För när jag vaknade i morse så hittade jag två Galiameloner placerade strax under hakan nämligen...


Fredagen den 13

Fredagen den 13 kommer aldrig att vara någon otursdag för mig längre, för det var då hon kom.

Tuva: 50 cm lång och 3515 gram tung. En helt perfekt liten varelse!!

Men fredag den 13 kunde ha slutat i katastrof om vi inte bott i ett sådant bra land som Sverige. när Tuva skulle ut blev det lite bråttom på slutet och barnmorskan fick klippa lite. Hon klippte då precis i ett brock vilket medfödde blödning. Sen ville moderkakan inte lossna. Akutoperation och ett intensivvårdsbesök senare mår vi bra.


Händer det något?

Nu kanske det händer något...
Förvärkarna har nu börjat kännas lite mer och detta har pågått i 12 timmar nu. Har kunnat sova men vaknat lite.

Så nu kanske, kanske det händer något. Jag fortsätter att ladda med mat och sömn tills det drar igång på riktigt.


"Nakenbilder"

Efter vissa....påtryckningar kommer här en magbild. Denna gång blir det lite av en nakenbild man får se.

Annars är det lugnt här. Telefonen ringer ganska ofta dock. :-)
De som mest ringer är mamma och grannen faktiskt. Grannarna har dessutom jour vad gäller nedfallna träd på vägen.

Idag händer det saker här hemma. Det nya duschrummet kommer idag att flytspacklas och senare i veckan kommer plastmattan att läggas in. Gott som bara den!!


Undersökning

Ny undersökning gjord på förlossningen, allt såg lika bra ut som det gjort hela tiden. Så vi är återigen hemma.

Idag blir det första styrelsemötet i föreningen, intressant vad man gett sig in i. Annars blir det en lugn lördag.


Känslig

Blir man mer känslig för omgivningen i slutet på graviditeten? Förr kunde Patrik titta på tv på högsta volym utan att jag brydde mig, sov lugnt vidare. Den senaste tiden är det omöjligt att sova "på riktigt" om tv:n är på. Han kan ha så lågt ljud att han själv inte hör vad som sägs.

Är det förbredelsernas tid??

Ingen bebis än om någon undrar.


4 januari 2012

Då är dagens medicinska undersökningar klara. Allt såg bra ut så vi är hemma igen. Fick ny tid på lördag.

Vi hade tid 8.30 idag, mamma ringde 8.51. Man kan säga att hon är lite......överspänd! :-)

Annars har natten bestått i strömavbrott. Vi börjar bli vana med sådant nu. Så fort det blåser en liten gnutta är det kört.


1 dag kvar

Då var det bara en endaste dag kvar. Den här dagen trodde man aldrig skulle komma men snart så. Det kan ju vara två veckor kvar men ändå, datumet är här.

Varje kväll när jag lägger mig tänker jag att i natt kan det hända men nej. Folk säger ju att det oftast startar på natten. Nu är det fullmåne också och det sa de på förlossningsvisningen att då var det extra många som kom in.
Så i natt kanske....

Om inte annat så ska vi vara på förlossningen i morgon halv nio för undersökning.


Nytt år

Nu har det efterlängtade året börjat. Det gamla året avslutades med mannens släkt där hans syskon bara är för härliga. Tiden bara rann i väg i takt med att maten ramlade ner i magen. Vi var inte hemma förren halv två.

Nyårsdagen består av mys i soffan.

Gott nytt 2012 på er!!


RSS 2.0